Iuvo спечели приза за компания в сектор финанси на годишните награди на Forbes България
03.06.2020

Iuvo e големият победител на Forbes Business Awards 2020 в сектор финанси. В оспорвана конкуренция с ОББ и Paysafe, финтех компанията беше отличена след анонимното гласуване на независимото жури. Лъчезар Богданов от Института за пазарна икономика, партньорът в LAUNCHub Ventures Любен Белов, управляващият съдружник на AIMS Human Capital Мария Шишкова, управляващият съдружник на EY за България, Северна Македония, Албания и Косово Николай Гърнев, мажоритарният собственик и главен изпълнителен директор на Софарма Огнян Донев и основателят и председател на Съвета на директорите на Финансова група Карол Станимир Каролев разгледаха над 90 кандидатури от 73 компании в различните категории на конкурса. Именно Станимир Каролев с вдъхновяваща реч за бъдещето развитие на финансовите услуги в България връчи престижната статуетка на Ивайло Иванов, главен изпълнителен директор на iuvo.

„Гордея се, че за много кратък период от време преминахме от категория стартъп в категория компания на годината в сектор финанси и доказахме, че подобен успех и ръст е възможен в България,“ сподели Ивайло Иванов от сцената на награждаването.

Сп. Forbes е най-големият бизнес медия бранд с над 100-годишна история, достигащ до 120 млн. читатели по цял свят. Съдържанието е с фокус върху новините и информацията за бизнеса, инвестирането, технологиите, предприемачеството, иновациите, лидерството и филантропията. Forbes има 40 местни издания, сред които е Forbes България. Forbes Business Awards е сред най-важните инструменти на Forbes в изпълнение на неговата мисия да насърчава хората да следват мечтите си и да преследват своето щастие, като търси шампионите на свободното предприемачество и насочва вниманието на обществото към вдъхновяващите им истории.

Management Financial Group