Access Finance започна операции в Испания с бранда си Axi Card
23.02.2021

Амбицията на компанията е да има над 100 000 активни карти през 2023

Компанията Access Finance, част от портфолиото на Management Financial Group (MFG), която стои зад успешните на няколко европейски пазара брандове Бяла Карта и Axi Card, официално вече оперира в Испания от началото на февруари 2021 г. Началото беше поставно с първата заявка за Axi Card, получена в 23:25 испанско време на 1 февруари. Само за седмица бяха получени над 1200 заявления за карти от потенциални клиенти. Първите карти Axi Card са вече в ръцете на своите притежатели, които вече се възползват от тях. Амбициите на компанията за развитие на местния пазар са да достигне 100 000 активни карти Axi Card през 2023.

 

Подготовката за навлизане на испанския пазар включва сериозен анализ на потребителските навици и нужди, поведението на пазара, преговори с различни доставчици, интеграция, подбор на първоначалния екип, който да ръководи местните операции. Дори пандемията от COVID-19, засегнала сериозно редица бизнеси по целия свят, не успява да сломи намеренията на Access Finance.

 

Axi Card е насочена към активните потребители в големите градски райони на възраст между 25-60 години, които имат опит с технологиите и търсят спокойствие и евентуално покриване на спешни нужди между заплатите.

 

„Предвид начина на живот в страната, кредитните карти са особено популярни, което създава благоприятна пазарна ниша за навлизането на нов, модерен и високотехнологичен бранд като Axi Card. Като част от мисията ни да предоставяме финансово включване на всички без оглед на моментното им финансово състояние и социален статус, в полезрението на компанията влизат често пренебрегвани от финансовите институции клиенти, които също заслужават шанс за по-добър живот като пенсионерите, собствениците на малък бизнес, чужденците, пребиваващи в Испания, и други,“ сподели Димитър Продански, който се грижи за международните проекти на Access Finance и е CEO на испанското дружество.

 

Предимствата са много –

по-ниски лихвени проценти в сравнение с конкуренти, значително по-висок процент на одобрени клиенти в сравнение с традиционните банкови карти, без такси за обслужване и теглене от банкомат, бързо разглеждане и одобрение.

Предвид и гъвкавостта при погасителните вноски клиентите на Axi Card в Испания дори ще могат да си спестят доста пари, използвайки картата, в сравнение с други кредитни клинии и продукти.

 

Към момента клиентите на компанията се обслужват от екип от 14 души в различни направления, които имат подкрепата и компанията майка – Access Finance. Мениджмънтът на компанията в лицето на Хуан Пабло Месерейес, главен оперативен директор на испанското дружество, е участвал в подготовката и навлизането на пазара на европейски пазарни лидери във финансовата индустрия 4Finance, Creamfinance and CCLoan, a Рубен Андраде, директор кол център, има богат опит с клиенти като Facebook, Apple и Netflix. И в момента компанията активно попълва позиции в направления, покриващи разнообразните бизнес нужди.

„Амбициите ни не спират дотук! След успешния старт на операциите ни в Испания, вече работим по отварянето на още един западноевропейски пазар, както и по излизането ни извън рамките на Европа“, споделя Цветан Кръстев, главен изпълнителен директор на Access Finance.

 

„Успешната експанзия на Access Finance в Западна Европа е поредна стъпка в развитието на постоянно еволюиращата финтех екосистема на Management Financial Group. Разширяваме постоянно пазара на високотехнологични, лесни и интуитивни финансови услуги за всеки – без оглед на настоящото им финансово състояние. Нашите клиенти растат и се развиват с нас“, коментираха Станимир Василев и Неделчо Спасов, акционери в MFG.

 

За Access Finance, част от Management Financial Group

Access Finance, част от Management Financial Group, е създадена през 2013 г. В България в компанията работят над 230 служители, които обслужват над 150 000 активни картодържатели. Най-разпознаваемият бранд на Access Finance e Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта за разплащане и пазаруване с лимит до 3000 лв. В основата на бизнес модела се набляга на изцяло дигитално обслужване на клиента, което предлага достъпна и бърза финансова услуга на технологично ориентираните клиенти. През 2018 г. Access Finance предложи на пазара кобрандирана карта с А1 и към момента увеличава клиентската си база и портфолиото от продукти, добавяйки напълно дигитални кредити, които се отпускат до минути. През 2017 г. следва международна експанзия на бранда в Румъния, а през 2018 г. моделът на Axi Card се репликира и в Полша. Клиентското обслужване се осъществява през кол център, както и онлайн през уеб-сайта на бранда, социалните медии, чат и SMS.

За Management Financial Group

Management Financial Group (MFG) обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на небанковите финансови услуги на паневропейско ниво, които вече над 16 години управляват богато портфолио от успешни бизнес модели в областта на потребителските кредити, финансирането на микро и малкия бизнес, кредитните карти, дигиталния бизнес, P2P лендинга и други алтернативни финансови модели.  MFG и компаниите в групата са отговорен работодател на над 8300 служители и сътрудници в над 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша, Македония и Испания, а амбициозната геоекспанзия дружествата продължава. MFG има дългосрочни амбиции да продължава да се утвърждава като пълнокръвна и работеща финтех екосистема, която да се развива на глобално ниво като надежден доставчик на финансово-технологични продукти и услуги в полза на хората.

MFG. The Easy FinWay.

 

Management Financial Group