Кои сме ние


Management Financial Group (MFG) е холдинг, който обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на предоставянето на небанкови финансови услуги в Централна и Източна Европа. MFG управлява богато портфолио от успешни бизнес начинания в сферата на потребителското кредитиране, финансирането на микро и малки предприятия, дигиталното кредитиране и други алтернативни финансови продукти и услуги.

MFG обединява компании с разнообразен опит, история и традиции. Някои от брандовете, част от структурата на MFG, са в началото на своето развитие, други са в етап на развитие и растеж, докато трети са вече установени имена в полето, в което оперират, с над 14-годишен опит. Повече от 8300 служители и консултанти в над 450 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония са заети в грижата за нашите клиенти.

Фокусът ни излиза извън пределите на кредитирането, като развиваме успешни платежни операции, инвестиционна платформа и други бизнес модели.

Водени от мисията и визията ни за растеж, ние в MFG имаме амбицията да се докажем като един от най-бързо растящите генератори на финтех продукти и услуги.

Философия


В Management Financial Group се водим от нашата мисия да осигурим достъп до финансиране за всички хора. С постоянство доказваме, че сме общественозначими, социално-отговорни и развиваме както икономиката, така и живота на нашите клиенти.

Работим ентусиазирано, за да се превърнем във водеща и устойчива група от компании с високотехнологични финансови продукти и услуги в полза на потребителите, служителите и обществото. Споделяме знания, опит и различен мироглед във фирмите ни и не поставяме граници, за да можем заедно да реализираме целите си.

Развиваме финансово-технологични продукти и услуги в полза на хората. Стремим се те да са в синхрон с актуалните търсения на аудиторията, да отговорят на техните очаквания, но и да предлагат ново, непознато досега преживяване. Не поставяме граници на въображението си, за да постигаме и най-непостижимите цели. Мислим прогресивно и стратегически, като крайната ни цел е идеите ни да бъдат реализирани, приети и заимствани по най-добрия възможен начин.

 

Имаме амбицията да се утвърдим като един от най-бързо развиващите се генератори на финансови услуги в Централна и Източна Европа. Привличаме таланти, инвестираме в тях, развиваме ги и ги превръщаме в посланици на компаниите ни. Много от служителите на отделните компании в групата  са със стаж повече от 10 години в тях, което допринася за устойчивия дух на MFG и е сигурен път към бъдещето.

450+

450+ офиса в ЦИЕ

8 300+

8 300+ служители и кредитни консултанти

Над 15

Над 15 години опит във финансовите услуги

6 Operations on European markets

6 вида операции

на европейския пазар

4 000 000 + Loans provided

4 000 000

отпуснати кредита

4 Strong and highly competitive brands

13 силно

конкурентни бранда

Представяме ви някои от значимите събития, част от нашата история

2005
Timeline

Основаване в България на компания Изи Асет Мениджмънт АД (ЕАМ), по-позната днес с търговското наименование Easy Credit. Компанията е специализирана в сферата на домашното кредитиране.

2006
Timeline

Easy Credit с регистрация от БНБ за небанкова финансова институция.

2009
Timeline

ИАМ влиза на украинския пазар с международния си бранд iCredit. Easy Credit е първата българска небанкова финансова институция с експанзия на чужди пазари.

2011
Timeline

iCredit продължава развитието си на международни пазари и влиза в Румъния.

2012
Timeline

Easy Credit празнува 500-хилядния си клиент.

2012
Timeline

НБФИ пазара в България се разраства с още един член – Viva Credit. Компанията специализира в малките кредити, отдавани в офис или онлайн.

2013
Timeline

Основаване на Аксес Файнанс ООД, регистриран като небанкова финансова институция и известен като международната кредитна карта Бяла Карта.

2014
Timeline

iCredit покорява трети международен пазар – Полша.

2014
Timeline

Сформира се звеното за технологична поддръжка Smart IT. Звеното специализира в създаването и развиването на финансови системи и платформи.

2014
Timeline

Express Pay получава лиценз за трансфер на пари през Български пощи.

2015
Timeline

Основаване на новата финансова институция, специализирана в онлайн кредитирането MCash. Компанията стартира операции в Северна Македония.

2015
Timeline

Easy Credit достига до 1 000 000 отдадени кредита.

2015
Timeline

Easy Credit празнува 10-годишнина.

Timeline

Основаване на Fintrade Finance. Компанията специализира във финансирането на микро и малкия бизнес.

2015
Timeline

Основаване на Фондация "Програмирай успех".

2015
Timeline

Изи Асет Мениджмънт АД основава Мениджмънт Файненшъл Груп (Management Financial Group) като холдинг от компании в небанковия финансов сектор.

2016
Timeline

Easy Credit става първият оригинатор в инвестиционната Р2Р платформа iuvo и листва кредитна експозиция, достъпна за инвестиции.

2016
Timeline

Основаване на Easy Payment Services. През май 2016 г. EPS получава лиценз за платежна институция от БНБ.

2016
Timeline

Придобиване на компания "Свеа Файнанс", която се преименова на Агенция за контрол на просрочените задължения. Основната дейност на компанията е фокусирана върху закупуването на портфолиа със задължения на длъжници и събиране на просрочените задължения.

2016
Timeline

MFG получава разрешение от регулаторните органи да придобие мажоритарни дялове във Вива Кредит ООД и Аксес Файнанс ООД.

2017
Timeline

Viva Credit се присъединява като оригинатор в Р2Р платформата iuvo.

2017
Timeline

iCredit Румъния се присъединява като оригинатор в платформата iuvo.

2017
Timeline

Easy Credit придобива основния си конкурент в сектора за домашно кредитиране в България – Provident Financial Bulgaria. Това помага на компанията да затвърди водещата си позиция и да продължи да предлага отлично потребителско обслужване под бранда Easy Credit.

2017
Timeline

Аксес Файнанс стартира втория си бранд на българския пазар AXI Card.

2017
Timeline

Аксес Файнанс влиза на пазара в Румъния с международния си бранд AXI Card.

2018
Timeline

Smart IT разширява операциите си и отваря нов офис в Киев, Украйна.

2018
Timeline

Основаване на небанковата финансова институция за бизнес кредитиране Prospect Capital.

2018
Timeline

AXI Card влиза в Полша.

2018
Timeline

Fintrade отдава 5000-ят си бизнес кредит.

2018
Timeline

Easy Payment Services получава лиценз за електронни пари от БНБ.

2019
Timeline

Основаване на Financial Bulgaria.

2019
Timeline

Основаване на платформата за ангелски инвестиции MFG Invest.

2020
Timeline

Rilla съчетава най-новото от финтех индустрията в напълно дигитална финансова услугa с лесен за употреба интерфейс. Портфолиото на Rilla ще включва разплащания, дебитни и кредитни карти, както и разнообразни кредитни продукти.

2020
Timeline

NewPay е модерният начин за пазаруване онлайн по модела „Купи сега, плати по-късно“.

2021
Timeline

Аксес Файнанс влиза на пазара в Испания с международния си бранд AXI Card.

Нашите цели


Да предоставяме финансово включване за всички чрез:

  • Информиран избор. Предоставяме ясни и прозрачни условия на всички свои партньори;
  • Отговорно кредитиране. Подхождаме индивидуално към всеки конкретен случай и предлагаме на хората продукти и срокове, съобразени с техните реални възможности;
  • Достъпно финансиране. На разположение сме на всяко място и по всяко време, от врата до врата, през партньорски мрежи, по телефона и онлайн.

 

Да предлагаме финансови технологии в полза на хората чрез:

  • Иновативни решения, които подобряват живота на клиента и повишават информираността му;
  • Непрекъснато усъвършенстване, с което целим ежедневно подобряване на конкурентоспособността ни като компания, като отделни брандове и като работодател;
  • Платформи, осигуряващи най-добро клиентско преживяване. Нашето технологично звено предлага бързи и удобни решения без аналог на пазара.

 

Да изградим организация на световно ниво, чрез:

  • Проактивност и предприемачески дух. Поощряваме идеите на всички нива и търсим иновативни решения за тяхната реализация;
  • Фокус върху постигането на отлични резултати. Стимулираме личната мотивация на служителите, свързана с реализацията на техните цели;
  • Зачитане на различията. В MFG сме толерантни към всички гледни точки и знаем, че от срещата между тях се раждат най-добрите решения.

Нашите ценности


Устойчивост

Градим устойчиви компании, които са в хармония с обществото, природата и хората. Социално отговорните кампании, в които участваме, са съобразени с предпочитанията на служителите ни и на общността, в която се развиваме.

Съпричастност

Поставяме клиента и служителите си в центъра на всичките ни дейности, защото вярваме, че те са най-ценният ни ресурс. Достигаме до тях през разнообразни канали, повишавайки мотивацията и въображението им. Всеки ден изграждаме наша собствена уникална култура на взаимодействие и взаимопомощ. Решенията ни се базират на получена и внимателно обработена обратна връзка.

Визионерски дух

Мислим и действаме с размах в бизнес решенията ни. Не се страхуваме да имаме и своите провали, защото те ни правят по-силни и единни. Учим се от грешките си и гледаме напред в бъдещето. Опитваме се да сме в синхрон, както с дигиталната революция, така и с вечно променящите се човешки взаимоотношения.

Управителен съвет


Станимир Василев

Станимир Василев

Станимир Василев е основател на Изи Асет Мениджмънт АД, като през 2005 година, заедно с Неделчо Спасов, стартира Изи Асет Мениджмънт АД (позната на потребителите като Easy Credit), част от групата на Management Financial Group. От основаването на MFG, Василев е председател на съвета на директорите на дружеството. Завършил е Електронна техника и микроелектроника в Технически университет София, а след това и Финанси в УНСС. Има магистърска степен по Бизнес администрация към INSEAD.

Неделчо Спасов

Неделчо Спасов

Неделчо Спасов е основател на Изи Асет Мениджмънт АД, като през 2005 година, заедно със Станимир Василев стартира компанията Изи Асет Мениджмънт АД ( позната на потребителите като Easy Credit), част от групата на MFG. В продължение на шест години е изпълнителен директор на Изи Асет Мениджмънт АД. От 2005 година е заместник председател на УС на ИАМ и основен акционер във всички дружества в групата. Има магистратура по Икономика и управление на индустрията в УНСС и магистърска степен по Бизнес администрация към INSEAD.

Антония Събева

Антония Събева

Антония Събева е главен изпълнителен директор на MFG. Стартира кариерата си в Изи Асет Мениджмънт АД като част от одиторския екип на компанията, преминава през технологичното звено, където е на позиция директор, а в сегашната си роля влиза през лятото на 2017 година. Антония притежава две магистърски степени – по Счетоводство и контрол и по Финанси от УНСС София.

Петър Дамянов

Петър Дамянов

Петър Дамянов е главен финансов директор в MFG. На тази длъжност е от 2016 година, като преди това е заемал същата позиция в други големи финасови компании, между тях Alpha Bank и MetLife България. Има бакалавърска степен по Международен бизнес и управление от Dickinson College, Пенсилвания, САЩ, както и магистърска степен по Финанси и статистика от Paderborn University в Германия.

Цветан Кръстев

Цветан Кръстев

Цветан Кръстев е съосновател и управител на Access Finance от 2013 година. Преди това, в продължение на три години, е директор дирекция „Оперативна дейност“ в Изи Асет Мениджмънт АД. Притежава магистърска степен по Икономика от УННС, както и по Финанси от Нов Български Университет.

Апостол Мушмов

Апостол Мушмов

Апостол Мушмов е член на УС на MFG и директор на дивизия групово направление „Кредитен риск и оптимизация на приходите“. Притежава магистърска степен по Приложна математика. Зад гърба си има солиден академичен опит от Гринуичкия университет в Лондон. По-късно професионалният му път се пресича с изучаването и анализирането на данни и потребителско поведение, където има над 15-годишен опит. В момента прави докторантура по Бизнес администрация, където изследва „геймификацията като част от мотивацията за служителите“.

Ивелина Кавурска

Ивелина Кавурска

Ивелина Кавурска е директор „Стратегически проекти“ и Член на УС в MFG. Стартира кариерата си в правния отдел на Изи Асет Мениджмънт АД през 2014 година. Има магистърска степен по Право от УННС в София.

Ангел Маджиров

Ангел Маджиров

Ангел Маджиров започва кариерата си в Изи Асет Мениджмънт АД през 2009 г, като преминава през различни ръководни позиции, а от 2014 г. става търговски директор на компанията. През лятото на 2018 година поема и управлението на дивизия „Домашно кредитиране“ в чужбина. От октомври 2018 година е и член на Управителния съвет на MFG. Има магистърска степен по Икономика от УНСС.

Management Financial Group