Очаква ли ни вълна от наши сънародници, които се завръщат в България?
03.06.2020

Кариерен кошер 2019 определено си поставя и такава цел. Форумът, който се проведе в началото на септември под патронажа на президента Румен Радев, беше организиран от най-голямата в България организация за българи с опит от чужбина – Тук-Там. В рамките на събитието повече от 20 лектори представиха богата семинарна програма за усъвършенстване на професионалния профил на кандидатите за работа, както и съвети за откриване на собствен бизнес. Съвсем естествено беше за нас да се включим като спонсор на събитието, което имаше за цел да събере на едно място водещите български компании с българите с опит зад граница, които търсят своята кариерна възможност да се завърнат в родината. Оказа се, че те не са никак малко. Над 1300 посетители преминаха през зала 4 на Интер Експо Център, където се проведе Кариерен кошер 2019. А че има нужда от подобни форуми доказва и статистиката. През изминалата 2018-та година над 16 хиляди българи са намерили своя път обратно към дома. За сравнение, през 2017-та те са били около 13 хиляди, а преди 8 години броят им е едва 4 964.

Като българска компания, ние в MFG също работим в посока да развиваме потенциала на млади и будни хора, както и да даваме поле за изява на вече доказали се професионалисти. Близо 8 000 души са заети по различни проекти в обслужването на клиентите на MFG в в близо 450 офиса на компаниите от холдинга на територията на България, Украйна, Румъния и Македония. Това безспорно ни прави привлекателен и сигурен партньор за всички, които търсят кариера с отлични перспективи за развитие.

Най-голямото желание на мнозина наши сънародници зад граница е именно да се върнат в България! Желаем им го от сърце и дано част от тях намерят своето място в голямото семейство на MFG!

Познавате българин в чужбина, който иска да се завърне у дома? Насочете го към кариера в MFG.

Повече за Кариерен кошер: https://karierenkosher.bg/

Management Financial Group