ЗАСЛУЖЕНО ОТЛИЧИЕ ЗА ИЗИ КРЕДИТ В ПРЕСТИЖНИТЕ НАГРАДИ EFFIE 2019
03.06.2020

Изключително успешната и любима на клиентите рекламна кампания на Изи Кредит – „Добри заеми, добри приятели“ очаквано грабна златото на наградите Effie 2019. Компанията беше отличена в категория „Стоки и услуги“, където спечели в конкуренция с престижни компании като The Coca-Cola Company, Загорка, Карлсберг България, Лидл, А1, Икеа, Кауфланд и други. Изи Кредит грабна и първо място в класацията за най-ефективна търговска марка за 2019 г. редом с Coca-Cola, Novanight и WWF. Рекламната агенция на Изи Кредит – Saatchi&Saatchi Sofia, пък грабна награда за най-ефективната креативна агенция в България за изминалата година.

Кампанията „Изи Кредит. Добри заеми. Добри приятели“ е една от най-отличимите на българския рекламен пазар в момента. Поради ред причини голям процент от хората все още предпочитат да вземат заеми от приятели и роднини. Но когато приятели си дължат пари, често това е повод за конфликти и развалени завинаги отношения. По забавен начин в телевизионните клипове е представена идеята как да съхраниш приятелствата си, доверявайки се за пари именно на Изи Кредит.

Наградите Effie се присъждат на базата на най-важния критерий за успешна комуникация – нейната ефективност. Те са признание и начин да се посочат най-успешните практики в рекламната и маркетинговата индустрия. Победителите тази година бяха обявени на официална церемония на 26 ноември в София Хотел Балкан.

Effie е международно утвърден стандарт за успешна комуникация. Вече почти 50 години наградите се радват на сериозна популярност в цял свят и носят престиж и удовлетворение от добре свършената работа на компании в цял свят. В България конкурсът се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда от далечната 2007 г. Наградите Effie се присъждат на базата на най-важния критерий за успешна комуникация – нейната ефективност. Те са признание и начин да се посочат най-успешните практики в рекламната и маркетингова индустрия. Категориите, в които се раздават отличията, са „Стоки“, „Услуги“, „Промоции“, „Копоративни комуникации“ и „Социална, Медийна и Политическа“.

Повече за наградире Effie: https://www.effiebulgaria.org/

Management Financial Group